Senaste inläggen

Av Karin Eriksson - 1 april 2010 11:05

et finns knappast något företag som kan väcka samma förväntan kring sina produkter som Apple. Senaste exemplet är när företaget i slutet av januari för första gången visade upp sin nya typ av dator, Ipad. Framgångarna har hittills lyst med sin frånvaro och alla i branschen funderar nu på om Apple ska lyckas där andra fallerat. Förhoppningen är inte minst att det i så fall kan öppna dörren även för andra bolag.


Ska man döma av vad investerarna tror borde mottagandet bli positivt. Apples börskurs har stigit med över 10 procent och nått nya rekordnivåer sedan Ipad visades upp i slutet av januari. Men Iphone kom med nya och bättre lösningar för något som konsumenterna redan var väl bekanta med. Den här gången ska Apple försöka sälja in en ny produktkategori. Så det är tveksamt om man alls kan göra någon jämförelse med mottagandet av Iphone.


Visst är den bättre än en läsplatta, men faktum är, en liten netbook under 1 kg med fullt Windows och alla viktiga portar kommer alltid vara bättre än en iPad. Själv har jag använt min lilla netbook som "läsplatta" flera år innan begreppet läsplatta var allmänt i Sverige (eböcker har ju alltid funnits i piratkulturen). Kommer aldrig köpa varken iPad eller läsplatta, helt enkelt för att det blir för mycket att släpa runt netbook, mobil OCH platta. Och netbooken måste jag verkligen ha...

ANNONS
Av Karin Eriksson - 10 februari 2010 06:42

Anna-Lena Järvstrand, chef för Fastighetsmäklarnämnden och ordförande i dess disciplinnämnd, varnade förra året 61 fastighetsmäklare och avregistrerade fyra. Tolv varningar gällde brott och skulder och handlade alltså om mäklarens redbarhet och lämplighet. Det var ovanligt många. Näst flest ärenden handlade om återgångsvillkoren. Egentligen ska köparen undersöka objektet före köp.


Antalet anmälningar brukar stå i relation till antalet affärer. Jag tror också att konsumenterna blivit mer medvetna om vad de kan kräva och att de har upptäckt att det finns mycket information på vår hemsida säger fastighetsmaklarnamnden.se.


Jag kommer att vara mycket noga nu när jag söker mäklare Uppsala här inom kort. Kommer att använda mig av Mäklarlistan som en kompis till mig driver.

ANNONS
Av Karin Eriksson - 18 januari 2010 08:35

Klagomålen mot banker och finansinstitut ökade kraftigt under 2009. Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) ökade med 16 procent till 630, skriver Svenska Dagbladet.


Oroande är att det inte längre verkar finnas någon tillsyn över hur bankerna sköter sina kunder. Konsumentverket avvecklas successivt med flytten till Karlstad och Finansinspektionen verkar har fastnat i stabilitetsfrågor a la riksbanken. Problemen kommer fortsätta, särskilt som bankerna, i vart fall på ledningsnivå, inte verkar bry sig nämnvärt över hur kunderna mår. Det överlåter man till sin anställda som möter kunderna. En följd av finanskrisen verkar vara att strunta i frågor som rör vanliga människan på gatan men prata gärna lite bonus.

Av Karin Eriksson - 7 januari 2010 07:07

Varför är det ingen som pratar om VARFÖR det är så kallt? Många tror felaktigt att i o m kylan så är klimatförändringarna som bortblåsta, men det är tvärtom!!! Ishaven smälter varpå sötvattnet ökar i haven. Bland annat Golfströmmen rubbas och vi får likadant väder som i Alaska och Ryssland. I och med att vattenmängden ökar i haven så blir det mer nederbörd, se ex Englands snökaos och Brasiliens översvämningar. Jordens temperatur ökar, men det betyder inte att vi får det varmare hela tiden, tvärtom.

Av Karin Eriksson - 4 januari 2010 07:58

I vintras lånade Sven-Erik Johansson, mäklare med Baldersnäs Herrgård som försäljningsobjekt, en miljon kronor till ägaren Ingvar Oldsberg. Fastighetsmäklarnämnden, som övervakar fastighetsmäklarna, såg nyheten om utlåningen i media i februari och gjorde en granskning. - Man får inte låna ut till en uppdragsgivare, det rubbar förtroendet för fastighetsmäklarens opartiskhet, säger Anna-Lena Järvstrand, chef för nämnden och ordförande i dess disciplinnämnd. Om du söker mäklare i Stockholm använd Mäklarlistan för att göra ett påläst val av mäklare. Hon konstaterar att Johanssons utlåning strider mot god fastighetsmäklarsed. Men det blev ingen påföljd. Nämnden tyckte att förseelsen var ringa. För tre år sedan fick däremot ett mäklarföretag varning efter utlåning till en köpare. Lånet löstes efter åtta dagar men nämnden ansåg att förtroendet var rubbat. Johanssons lån i Baldersnäs ligger kvar än och han arbetar med försäljningen av herrgården. - Vi lät det bero, det fanns speciella omständigheter, säger Järvstrand om vårens granskning av Johanssons utlåning. Hon hänvisar till att han är gammal, att han varit mäklare i många år utan att ha haft något på sig och att saken var känd i medierna.

Av Karin Eriksson - 14 december 2009 08:04

En Lundakvinna betalade 10 000 i handpenning för en husbil hon ännu inte sett. Hon är sannolikt en i raden av köpare på bilar som inte existerar. Just nu är en man väldigt aktiv med att sälja bilar på Blocket. Enligt polisen i Lund annonserar han ut husbilar som inte finns. Han möter aldrig sina kunder och begär alltid handpenning. Polisen vet ännu inte säkert om kvinnan råkat ut för samma man, men tillvägagångssättet är väldigt likt. -Vi har en bedragare som lägger ut en massa annonser på Blocket, säger Malcolm Göthe vid Lundapolisen. Man ska vara mycket uppmärksam när man köper bilar där nu. Husbilsförsäljaren hörde aldrig av sig till kvinnan sedan handpengen betalats. När hon försökt kontakta honom visade det sig att de personuppgifter han givit henne gick till helt andra personer. Den misstänkte bilbedragaren är skriven i Lomma, men har inte befunnit sig på sin hemadress på ett halvår.

Av Karin Eriksson - 10 december 2009 11:13

VÄLKOMNA - Eurocatering & event i Stockholm som ser fram emot att få ge Er en upplevelse med god mat och personlig service.

Som leverantör av CATERING STOCKHOLM arbetar vi bara med kunnig personal och de bästa råvarorna. Vi samarbetar med pålitliga leverantörer där ekologiskt och närproducerat är i främsta rummet.
Vi utvecklar ständigt vår verksamhet inom CATERING med allt från kreativa lösningar med allt från matsäkerhet till miljömedvetenhet. Vi håller kvaliteten högst i allt vi skapar, från köket där maten den goda maten tillagas med känsla och sinne för smak till personlig och professionell service vid bordet. I köket strävar våra kockar alltid efter att få fram de godaste smakerna med de bästa råvarorna som hanteras med kärlek och kreativitet. Vi planerar och levererar alla arrangemang, stora som små. Här på vår hemsida hittar Ni våra menyer och bufféer. Kontakta oss så hjälper vi till att ta fram förslag efter Era önskemål.
Du som kund skall känna dig trygg med att överlämna ansvaret till Eurocatering & event!
VÄLKOMNA!

Patrick, Johan & Peter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se